Trouver mon véhicule
Recherche avancée
UW VERKOOPPUNT
Le Pack Confiance 100 points de contrôle Car-Pass Financement  
Kilometers terugdraaien heeft geen zin meer.

De Car-Pass staat garant voor de juiste kilometerstand.

Elke tweedehandswagen moet een Car-Pass hebben. Da’s de wet.

Ben je van plan een tweedehandsauto of lichte bestelwagen te kopen? De verkoper -particulier of professioneel - is verplicht je een Car-Pass te overhandigen. Dit document toont je de kilometerhistoriek van het voertuig. Geen Car-Pass? Dan is de verkoop ongeldig en heb je als koper het recht je geld terug te eisen.

Bij de aankoop van een occasie: eis altijd jouw Car-Pass!
Koop je een tweedehandsauto of lichte bestelwagen? Dan is de verkoper wettelijk verplicht jou een Car-Pass te overhandigen. Maakt niet uit of hij een particulier is of een professioneel. De Car-Pass toont de kilometerstand op verschillende data. Het document mag niet ouder zijn dan twee maanden. Kreeg je geen Car-Pass? Dan is de verkoop ongeldig en mag je als koper de ontbinding eisen en je geld terugvragen.

Betrouwbare informatie
De kilometerstanden op de Car-Pass komen uit betrouwbare bronnen: garages, koetswerkherstellers, fastfitters, bandencentrales, autokeuring ... Na een onderhoud, herstelling, montage of een keuring geven zij de actuele kilometerstand door aan de vzw Car-Pass. Dat zijn ze wettelijk verplicht. Al die kilometerstanden worden opgeslagen in de databank van Car-Pass. De gegevens worden alleen gebruikt voor de Car-Pass zelf en dus niet voor commerciële doeleinden.

Bekijk de Car-Pass aandachtig!
oe meer kilometerstanden er op de Car-Pass vermeld staan, hoe meer zicht je hebt op het verleden van de auto. De kilometerstand moet gestaag oplopen met de tijd. Laat het document een plotse daling van de kilometerstand zien? Dan kan dit wijzen op geknoei met de teller. Stel dus de nodige kritische vragen aan de verkoper voordat je de auto definitief koopt.

Hoe herken je een originele Car-Pass?
De Car-Pass is gedrukt op speciaal papier en is zo beveiligd tegen namaak of fraude. Twijfel je toch over de echtheid van het document of over de informatie die erop vermeld staat? Surf dan naar   www.car-pass.be. Geef er het identificatienummer van de Car-Pass in, samen met de laatste datum  en stand op het document. Je krijgt meteen online de bevestiging of alles klopt.

Wil je zelf een occasie verkopen?
Dan ben je verplicht om aan de koper een Car-Pass af te leveren, behalve als de koper een professionele autohandelaar is. Doe je dit niet? Dan is de verkoop ongeldig en kan de koper achteraf altijd zijn geld terugvragen. Zorg er dus voor dat de koper tekent voor ontvangst van de Car-Pass.

Waar haal ik een Car-Pass?
Bij de autokeuring! Voordat je de wagen verkoopt, moet je een tweedehandskeuring laten uitvoeren. Anders kan de koper hem niet inschrijven. Vraag naar de Car-Pass wanneer je de keuring binnenrijdt. De inspecteur noteert je kilometerstand en laat een Car-Pass afdrukken. Je betaalt 6,35 euro* inclusief btw. Als de Car-Pass minder dan 4 kilometerstanden vermeldt, is hij volledig gratis. Heb je een Car-Pass die nog geen 2 maanden oud is? Dan hoef je er geen nieuwe aan te vragen. Denk je dat er een foutieve kilometerstand op de Car-Pass staat? Je kunt steeds een aanvraag tot rechtzetting naar Car-Pass sturen.

*prijs voor 2010. De prijs wordt jaarlijks geïndexeerd.

Meer info vind je op www.car-pass.be.
Vous n'êtes plus connecté